Lukk meny
Finn og søk barnehage Våre barnehager

Om oss

Aksepter

Livsmestring og helse

Livsmestring og helse handler om evnen til å regulere egne følelser, oppleve glede og mestring i sosiale situasjoner og følelsen av egenverdi.

Trygghet og tillit er helt avgjørende for at barn skal trives, utvikle seg og etablere vennskap i barnehagen. Vi jobber kontinuerlig med å styrke relasjonen mellom voksne og barn i barnehagen, fordi vi vet hvor viktig dette er for barnas utvikling og psykiske helse. Gjennom gode og trygge relasjoner lærer barnet å samhandle med andre, det gir økt trivsel og velvære, styrker barnets selvfølelse og selvbilde, og bidrar til vekst og utvikling.

Bærekraftig utvikling

Barn skal klare å ta vare på seg selv, hverandre og naturen. Vi i Akasia Fana vil ha fokus på;

• Gjenbruk, bruk av verdiløst materiale, Re-designe og kildesortering.
  • Kortreist mat, sunne matvaner, selvforsynte grønnsaker, frukt og bær.
  • Fysisk aktivitet og helse
  • Sertifisere barnehagen til en miljøvennlig barnehage; grønt flagg
  • Med kompostering, planting av grønnsaker og matlaging vil barna se hvordan forskjellig mat blir til. Fra jord til bord, og så til jord igjen.

Hva vil våre handlinger i dag, bety for fremtiden?

Vi i Akasia Fana ser allerede at barn er opptatt av miljø, og dette bygger vi videre på.

Les mer om vårt satsningsområde i vårårsplan

Personvern